Έρευνα έδειξε ότι οι άντρες για να είναι υγιείς πρέπει να πίνουν συχνά με τους φίλους τους!

Dec 23 2016

Έρευνα έδειξε ότι οι άντρες για να είναι υγιείς πρέπει να πίνουν συχνά με τους φίλους τους!

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψε ότι όταν οι άντρες βγαίνουν έξω για ποτά με τους φίλους τους δεν διασκεδάζουν απλώς, αλλά κρατιούνται και υγιείς!

Με λίγα λόγια δηλαδή, το να συναντιούνται με τους κολλητούς τους και να πίνουν, είναι εντελώς απαραίτητο!

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι άντρες πρέπει να βγαίνουν έξω δύο φορές την εβδομάδα από αναγκαιότητα.

Η εν λόγω μελέτη διεξήχθη από τον Dr. Robin Dunbar, ψυχολόγο και διευθυντή της ομάδας κοινωνικών και εξελικτικών ερευνών νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο Dunbar και η ομάδα του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν οι άνδρες βγαίνουν για να πιούν ποτά με τέσσερις φίλους τους, δύο φορές την εβδομάδα, καρπώνονται πλήρως τα οφέλη της ανδρικής φιλίας, που με την σειρά τους προσφέρουν ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, απελευθέρωση ενδορφινών, συνολική μείωση στα επίπεδα άγχους!

Ο καθηγητής προσθέτει επίσης ότι μια νύχτα με φίλους στα μπαρ ενισχύει την αίσθηση της ομαδικής εργασίας αλλά και της συντροφικότητας.

Επίσης η προσμονή να βγουν με τους κολλητούς τους για ποτό, τους δημιουργεί ένα όμορφο αίσθημα και προσπαθούν να «τελειώσουν» γρήγορα όλες τις εκκρεμότητες που έχουν για να μην συμβεί κάτι και αναβληθεί το ραντεβού! Ουσιαστικά δηλαδή, «κοροϊδεύουν» τον εαυτό τους και γίνονται πιο αποδοτικοί!

Αυτές είναι έρευνες που καλό είναι υιοθετούμε πλήρως αφού φέρουν τη βαριά σφραγίδα της Οξφόρδης.

X