Τα οφέλη του καφέ

boite, mpouat, bouat, μπουάτ, soureal, surreal, σουρεάλ, thessaloniki, σαλονικη, saloniki, Θεσσαλονίκη, βοιτεσθρρεαλ, ραδιοφωνικοι σταθμοι, radio, ράδιο, ραδιόφωνο, web radio, internet radio, ιντερνετ ραδιοφωνο, περιέργα νεα, ενημέρωση, πικάντικα νεα, αστεία νεα, σουρεάλ, νέα, υπαρξιακά ζητήματα, όμορφη μουσική
May 18 2016

Τα οφέλη του καφέ

Στη υγεία του ανθρώπου.

Άραγε ο καφές κάνει καλό στην υγεία σας; Πρέπει να πίνετε καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας, κι αν ναι πόσες κούπες;
Οι γνώμες διίστανται, δεν είναι λίγες οι έρευνες που προτείνουν στον κόσμο να αντικαταστήσουν τον καφέ με κάποιο άλλο ρόφημα όπως φυσικοί χυμοί ή τσάι. Ωστόσο σπάνια ακούει κάποιος τα πλεονεκτήματα που έχει ο καφές στον ανθρώπινο οργανισμό, όταν λαμβάνεται σε ελεγχόμενη ποσότητα. Όλα στη ζωή θέλουν μέτρο, τίποτα δεν πρέπει να καταναλώνεται σε απεριόριστες ποσότητες.
Όταν λοιπόν κάποιος πίνει μέχρι το πολύ δύο ποτήρια καφέ την ημέρα έχει τα εξής πλεονεκτήματα στην υγεία του:

Αίσθημα έντονης διέγερσης. Ο καφές θέτει σε εγρήγορση τον ανθρώπινο οργανισμό και τον βοηθάει να είναι συγκεντρωμένος σε ό,τι κάνει.
Μία έρευνα απέδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν καφέ έχουν μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Καρκίνου του Μαστού.
Μία άλλη έρευνα, έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ καθημερινά μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Μην ξεχνάτε ότι ανήκει στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών ροφημάτων, κάτι που το καθιστά κατάλληλο και επιτρεπτό σε μία διατροφή ή σε μία δίαιτα.
Μία ουσία που περιέχει μειώνει κατά 25% τα συμπτώματα του άσθματος.
Τέλος είναι κατάλληλος για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.
Φυσικά δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε τα μειονεκτήματα που προσφέρει στον οργανισμό ο καφές, εξαιτίας της καφεΐνης. Ωστόσο ό,τι είναι σε μέτρο στη ζωή σας επιτρέπεται. Πίνετε συγκεκριμένη ποσότητα λοιπόν στην καθημερινότητά σας για να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα και να απαλλαγείτε από τα μειονεκτήματα του καφέ.

πηγή: jenny.gr

X