Σαν σημερα | 12 Ιουλιου

july, 2018

12julAll DayΣαν σημερα | 12 Ιουλιου

more

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1943: Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Christine McVie (Christine Anne Perfect) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Έγινε αρχικά γνωστή από την συμμετοχή της στο rock συγκρότημα Fleetwood Mac. Ενσωματώθηκε με το συγκρότημα το 1970 μετά τον γάμο της με τον μπασίστα του γκρουπ John McVie. Έχει κυκλοφορήσει τρία σόλο άλμπουμ. Το 1998 το όνομα της μαζί με των υπόλοιπων μελών των Fleetwood Mac, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1948: Ο Αμερικανός rock τραγουδιστής και παραγωγός Walter Egan γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Το 1978 γνώρισε επιτυχία με το τραγούδι “Magnet and Steel”. Το 2010 μαζί με τον Eminem έγραψαν το τραγούδι “We Made You” για το άλμπουμ του Αμερικανού ράπερ με τίτλο “Relapse”.

1996: Ο Αμερικανός μουσικός, κιμπορντίστας των Smashing Pumpkins, Jonathan Melvoin (1961-1996) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 34 ετών σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης από υπερβολική δόση ηρωίνης. Μαζί του στο δωμάτιο την στιγμή του θανάτου του ήταν ο ντράμερ του συγκροτήματος Jimmy Chamberlin, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει. Τα μέλη του συγκροτήματος Smashing Pumpkins δεν παραβρέθηκαν στην κηδεία του μιας και ήταν ανεπιθύμητοι από την γυναίκα του εκλιπόντος.

1962: Οι The Rollin’ Stones δίνουν την πρώτη επίσημη συναυλία τους στο Marquee Club του Λονδίνου. Το line up είχε ως εξής: Mick Jagger (φωνή), Keith Richards (κιθάρα), Brian Jones (κιθάρα), Ian Stewart (πιάνο), Dick Taylor (μπάσο) και Tony Chapman (τύμπανα). Λίγο αργότερα θα προσθέσουν στο πρώτο συνθετικό του ονόματος τους, το γράμμα “g”.

1992: Ο τραγουδιστής των Guns N’ Roses, Axl Rose συλλαμβάνεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι της Νέας Υόρκης. Ο Rose κατηγορείται ότι σε συναυλία του συγκροτήματος ένα χρόνο πριν στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι, παρακίνησε τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του. Αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε εγγύηση εκατό χιλιάδων δολαρίων.

X