Σαν σημερα | 15 Ιουλιου

july, 2018

15julAll DayΣαν σημερα | 15 Ιουλιου

more

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1952: Ο Αμερικανός κιθαρίστας τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτής του proto-punk/punk-rock συγκροτήματος New York Dolls, Johnny Thunders (John Anthony Genzale Jr. 1952-1991) γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Με το συγκρότημα κυκλοφόρησε δυο στούντιο άλμπουμ, τα “New York Dolls” (1973) και “Too Much Too Soon” (1974) που παρ όλη την εμπορική τους αποτυχία υπήρξαν έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες της εποχής, μεταξύ αυτών και των Sex Pistols. Ο Thunders υπήρξε επίσης μέλος των The Heartbreakers.

1956: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ποιητής Ian Curtis (Ian Kevin Curtis 1956-1980) γεννήθηκε στο Στρέτφορντ της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού post-punk συγκροτήματος Joy Division. Το 1976 μαζί με τους Bernard Sumner και Peter Hook, το 1976 δημιούργησε τους Joy Division. Κυκλοφόρησε μαζί τους δύο άλμπουμ, τα “Unknown Pleasures” (1979) και “Closer” (1980). Δημοφιλή τραγούδια τους: “Transmission”, “Shadowplay”, “New Dawn Fades”, “She’s Lost Control”, “Isolation”, “Love Will Tear Us Apart” κ.α. Αν και η πορεία τους ήταν σύντομη, η επιρροή τους στην εναλλακτική μουσική ήταν μεγάλη. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς την επιρροή των Joy Division, όπως Interpol, Editors, Moby, John Frusciante, Bono κ.α. Το 2007 η ζωή του μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με την ταινία “Control” σε σκηνοθεσία του Anton Corbijn.

1956: Ο Αμερικανός ντράμερ Marky Ramone (Marc Steven Bell) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Ramones. Συμμετείχε επίσης σε συγκροτήματα όπως Dust, Wayne County and the Backstreet Boys κ.α. Ενσωματώθηκε με τους Ramones μετά την αποχώρηση του ντράμερ τους Tommy Ramone το 1978. Αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και έφυγε από την μπάντα το 1983 για να επιστρέψει και πάλι το 1987.

1966: Ο Βρετανός ντράμερ Jason Bonham, γιος του John Bonham, ντράμερ των Led Zeppelin, γεννήθηκε στο Ντάντλεϊ της Αγγλίας. Άρχισε να μαθαίνει τύμπανα από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Συμμετείχε σε συγκροτήματα όπως Airrace, Virginia Wolf, Black Country κ.α. Το 1988 συνεργάστηκε με τον πρώην κιθαρίστα των Led Zeppelin, Jimmy Page στην περιοδεία για το άλμπουμ του “Outrider” και το 2007 έπαιξε τύμπανα στην συναυλία-επανένωση των Led Zeppelin στο O2 Arena του Λονδίνου.

1970: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι “Mama Told Me Not to Come” των Three Dog Night. Είναι μια δημιουργία του Randy Newman και η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε από τους Eric Burdon & The Animals. Με τα χρόνια διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Wilson Pickett, Tom Jones κ.α.

1978: Στην πρώτη θέση του Billboard 200 είναι το άλμπουμ των The Rolling Stones με τίτλο “Some Girls”. Είναι το έβδομο No 1 άλμπουμ του συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε στις 8 Ιουνίου του 1978 και περιέχει τραγούδια όπως τα “Miss You”, “Beast of Burden” κ.α.

2006: Στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart είναι το “Black Holes & Revelations” των Muse. Κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου του 2006. Ηχογραφήθηκε από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο του 2005 σε στούντιο της Γαλλίας, Αμερικής και Μεγάλης Βρετανίας. Στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε μέχρι την ένατη θέση του Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Supermassive Black Hole”, “Starlight”, “Knights of Cydonia” κ.α.

X