Σαν σημερα | 3 Μαρτιου

march, 2021

3marAll DayΣαν σημερα | 3 Μαρτιου

more

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1947: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Jennifer Warnes (Jennifer Jean Warnes) γεννήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Συνεργάστηκε στενά με τον ποιητή και τραγουδιστή Leonard Cohen και συμμετείχε σε αρκετά άλμπουμ του σαν τραγουδίστρια και ενορχηστρωτής. Το 1979 ηχογράφησε το τραγούδι “It Goes Like It Goes” για την ταινία “Norma Rae” με το οποίο κέρδισε το πρώτο της βραβείο Όσκαρ “Best Original Song“. Τα επόμενα χρόνια δύο από τα τραγούδια που ερμήνευσε, κέρδισαν το βραβείο Όσκαρ “Best Original Song” το “Up Where We Belong” ντουέτο με τον Joe Cocker για την ταινία “An Officer and a Gentleman” (1982) και το τραγούδι “(I’ve Had) The Time of My Life” ντουέτο με τον Bill Medley για την ταινία “Dirty Dancing” (1987). Έχει κερδίσει επίσης δύο βραβεία Grammy και δύο Χρυσές Σφαίρες.

1967: Κάνει το ντεμπούτο της στο Λονδίνο, η νέα μπάντα του Jeff Beck με μπασίστα τον Ronnie Wood, ντράμερ τον Aynsley Dunbar και τραγουδιστή τον Rod Stewart. Το όνομα αυτών: The Jeff Beck Group. Τη ίδια εποχή, οι Pink Floyd ήθελαν για αντικαταστάτη του Syd Barrett τον Jeff Beck αλλά όπως έγραψε και στη βιογραφία του ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason: “Κανείς δεν είχε το θάρρος να του το ζητήσει…“

1986: Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Metallica με τίτλο “Master of Puppets“. Ηχογραφήθηκε από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 1985 στα Sweet Silence Studios στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα heavy metal άλμπουμ όλων των εποχών. Μόνο στην Αμερική έχει πουλήσει πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον μπασίστα Cliff Burton μιας και κατά την διάρκεια  της περιοδείας τους με τίτλο Damage Inc. tour για την προώθηση του άλμπουμ, ο Burton σκοτώθηκε όταν ο οδηγός του πούλμαν που μετέφερε το συγκρότημα έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ντελαπάρισε. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Battery“, “Master of Puppets” και “Welcome Home (Sanitarium)“.

1997: Κυκλοφορεί το ένατο στούντιο άλμπουμ του Ιρλανδικού rock συγκροτήματος U2 με τίτλο “Pop“. Και σε αυτό το άλμπουμ το συγκρότημα συνεχίζει τους πειραματισμούς με διαφορετικά από ότι στο παρελθόν μουσικά στυλ, όπως alternative rock, techno, dance και electronica. Για την παραγωγή του άλμπουμ συνεργάστηκαν με τους Nellee Hooper, Flood, Howie B και Steve Osborne. Στην Αμερική έγινε πλατινένιο σε διάστημα δύο μηνών ενώ έγινε Νο1 σε τριάντα δύο χώρες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Discothèque“, “If God Will Send His Angels“, “Staring at the Sun” κ.α.

2002: Ο Αμερικανός τραγουδοποιός της country μουσικής Harlan Howard (Harlan Perry Howard 1927-2002) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στο Νάσβιλ του Τενεσί. Έγραψε κλασικά τραγούδια όπως τα “I Fall to Pieces” και “Busted“. Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως οι Ray Charles και Johnny Cash. Το 1973 το όνομα του γράφτηκε στο Nashville Songwriters Hall of Fame. Λίγα χρόνια πριν τον θάνατο του, το 1997, κέρδισε μια θέση στο Country Music Hall of Fame.

X