Σαν σημερα | 4 Ιουλιου

july, 2021

4julAll DayΣαν σημερα | 4 Ιουλιου

more

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1938: Ο Αμερικανός soul/R&B τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Bill Withers (William Harrison Withers Jr.) γεννήθηκε στο Slab Fork της Δυτικής Βιρτζίνια. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες ’70 και ’80. Κέρδισε τρία βραβεία Grammy, “Best Rhythm & Blues Song”, για τα τραγούδια  “Ain’t No Sunshine” (1971), “Just the Two of Us” (1981) και “Lean on Me” (1987).

1940: Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Dave Rowberry (David Eric Rowberry 1940-2003), κιμπορντίστας του Βρετανικού συγκροτήματος The Animals, γεννήθηκε στο Μάπερλεϊ της Αγγλίας. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1965, μετά την αποχώρηση του Alan Price. Εκτός από μουσικός, βοήθησε τους Animals και σαν ενορχηστρωτής. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

1943: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Alan Wilson (Alan Christie Wilson 1943-1970) γεννήθηκε στην Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Canned Heat και έγραψε τα περισσότερα από τα τραγούδια τους. Το 1969 εμφανίστηκαν στο Woodstock Festival και αργότερα και στο ομότιτλο φιλμ με το τραγούδι “Going Up the Country”. Ήταν μεγάλος θαυμαστής του John Lee Hooker, γεγονός που είχε επηρεάσει τον τρόπο που έπαιζε κιθάρα.

1966: Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ferdinand Marcos αποσύρει την αστυνομική προστασία που είχε στην διάθεση των The Beatles μετά από άρνηση τους να παρευρεθούν σε πάρτι της γυναίκας του στο Malacañang Palace όπου τους περίμεναν μεταξύ άλλων τριακόσια παιδιά. Η τηλεόραση της χώρας μεταδίδει πλάνα παιδιών να κλαίνε απογοητευμένα και οι εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδα όπως: “Οι Beatles σνομπάρουν το Πρόεδρο”. Παρόλα αυτά τις δύο παραστάσεις τους στο Rizal Memorial Football Stadium παρακολούθησαν πάνω από εκατόν τριάντα χιλιάδες κόσμος.

1982: Σε τελετή που πραγματοποιείται στο Μάουι της Χαβάης ο Ozzy Osbourne παντρεύεται την μάνατζερ του Sharon Arden. Τα πρώτα χρόνια του γάμου τους έκαναν και οι δύο υπερβολική χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, και δεν έλειπαν ποτέ τα προβλήματα. Σύμφωνα με την Sharon πολλές φορές “έπεφτε πολύ ξύλο μεταξύ τους” και τον Αύγουστο του 1989 ο Ozzy, υπό την επήρεια ναρκωτικών, προσπάθησε να την στραγγαλίσει. Παρόλα αυτά είναι ακόμη μαζί και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

1995: Οι The Ramones κυκλοφορούν το δέκατο τέταρτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Adios Amigos”. Μεταξύ των τραγουδιών είναι και μιά διασκευή στο τραγούδι του Tom Waits, “I Don’t Want To Grow Up”. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Making Monsters For My Friends”, “It’s Not For Me to Know” κ.α.

2003: Ο Αμερικανός soul/funk τραγουδιστής και τραγουδοποιός Barry White (Barrence Eugene Carter 1944-2003) απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από νεφρική ανεπάρκεια. Ένα μήνα περίπου νωρίτερα, είχε υποστεί έμφραγμα με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους εμπορικά soul καλλιτέχνες, με τις πωλήσεις των άλμπουμ του να ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του: “I’m Gonna Love You Just a Little More Baby”, “Never, Never Gonna Give You Up”, “Can’t Get Enough of Your Love, Babe”, “You’re the First, the Last, My Everything”, “You See the Trouble with Me” κ.α.

X