Jan 01 2021

Grant Cardone: Πως να γίνεις εκατομμυριούχος μέχρι τα 30!

Grant Cardone: Πως να γίνεις εκατομμυριούχος μέχρι τα 30!

Το να γίνεις πλούσιος είναι ένα θέμα ταμπού. Και λέγοντας ότι μπορεί να γίνει μέχρι την ηλικία των 30 ετών φαίνεται περισσότερο σαν φαντασία.

Λοιπόν, δεν πρέπει να είναι ταμπού και είναι δυνατόν να συμβεί. Σε ηλικία 21 ετών, βγήκα από το κολέγιο χρεωμένος. Και όταν ήμουν 30 ετών, ήμουν εκατομμυριούχος. Εδώ είναι τα 10 βήματα που έκανα για να γίνω εκατομμυριούχος. Ακολουθήστε τα και από την ηλικία των 30 ετών, θα είστε όπως και εγώ.

1. Το πρώτο βήμα είναι να εστιάσετε στην αύξηση του εισοδήματός σας με μικρά βήματα και να το επαναλάβετε. Το εισόδημά μου ήταν 3.000 δολάρια το μήνα και εννέα χρόνια αργότερα ήταν 20.000 δολάρια το μήνα. Ξεκινήστε να ακολουθείτε τα χρήματα και θα σας αναγκάσει να ελέγχετε τα έσοδα και να δείτε τις ευκαιρίες.

2. Δεν αγόρασα το πρώτο ακριβό ρολόι ή το αυτοκίνητό πολυτελείας μου μέχρι οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις μου να παράγουν πολλαπλές ασφαλείς ροές εισοδήματος. Οδηγούσα ακόμα μια Toyota Camry όταν έγινα εκατομμυριούχος. Να είστε γνωστοί για την εργασιακή σας ηθική, όχι για τα πράγματα που αγοράζετε.

3. Ο μόνος λόγος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να τα επενδύσετε. Βάλτε τα χρήματα που έχετε αποθηκεύσει σε ασφαλείς, ιερούς (ανέγγιχτους) λογαριασμούς. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αυτούς τους λογαριασμούς για τίποτα, ούτε καν για έκτακτη ανάγκη. Αυτό θα σας αναγκάσει να συνεχίσετε να ακολουθείτε το πρώτο βήμα, το οποίο είναι να αυξήσετε το εισόδημα. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, επενδύω πάντα τα πλεονάσματά μου σε επιχειρήσεις που δεν έχω πρόσβαση.

4. Ποτέ δεν χρησιμοποιείτε χρέος που δεν θα σας παράγει χρήματα. Δανείστηκα χρήματα για ένα αυτοκίνητο μόνο επειδή ήξερα ότι θα μπορούσε να αυξήσει το εισόδημά μου. Οι πλούσιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το δανεισμό για να αξιοποιήσουν τις επενδύσεις και να αυξήσουν τις ταμειακές ροές τους. Οι φτωχοί χρησιμοποιούν το δανεισμό για να αγοράσουν πράγματα που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους.

5. Εκατομμύρια άνθρωποι επιθυμούν την οικονομική ελευθερία, αλλά μόνο εκείνοι που την καθιστούν προτεραιότητα έχουν εκατομμύρια. Για να γίνετε πλούσιοι και να παραμείνετε πλούσιοι, θα πρέπει να το καταστήσετε προτεραιότητα. Τα χρήματα είναι σαν ένας ζηλιάρης εραστής. Αγνοήστε τα και θα σας αγνοήσουν ή, χειρότερα, θα σας αφήσουν για κάποιον που τα αγαπάει περισσότερο!

6. Τα χρήματα δεν γνωρίζουν τα ρολόγια, τα χρονοδιαγράμματα ή τις αργίες. Το χρήμα αγαπά τους ανθρώπους που έχουν αυξημένη εργασιακή ηθική. Όταν ήμουν 26 ετών, βρισκόμουν στο λιανικό εμπόριο και το κατάστημα στο οποίο εργάστηκα έκλεινε στις 7 μ.μ. Τις περισσότερες φορές θα μπορούσες να με βρεις εκεί στις 11 μ.μ. κάνοντας μια επιπλέον πώληση. Ποτέ μην προσπαθήσετε να είστε ο πιο έξυπνος ή πιο τυχερός άνθρωπος – βεβαιωθείτε ότι είστε πιο μπροστά από τον καθένα.

7. Ήμουν φτωχός και είναι χάλια. Εξαλείψτε όλες τις ιδέες που είναι φτωχές ή είναι απλά ΟΚ. Πηγαίνετε στον πόλεμο! Για να παραθέσω τον George Patton, “Η επιτυχία είναι πώς αναπηδάτε στο κατώτατο σημείο.”

8. Οι περισσότεροι από εμάς ανατράφηκαν στη μεσαία ή τη φτωχή τάξη και στη συνέχεια κρατήσαμε τα όρια και τις ιδέες αυτής της τάξης. Έχω μελετήσει εκατομμυριούχους για να μάθω τη νοοτροπία και τις αρχές τους και εγώ διπλασίασα ό,τι έκαναν. Βρείτε τους προσωπικούς σας μέντορες εκατομμυριούχους και μελετήστε τους. Οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι με τις γνώσεις και τους πόρους τους.

9. Η επένδυση είναι ο χρυσός κανόνας για να γίνει κανείς εκατομμυριούχος. Θα πρέπει να βγάζετε περισσότερα χρήματα από τις επενδύσεις σας παρά από την εργασία σας. Η δεύτερη εταιρεία που ξεκίνησα χρειάστηκε μια επένδυση ύψους 50.000 δολαρίων. Αυτή η εταιρεία με πλήρωνε 50.000 δολάρια κάθε μήνα για τα τελευταία 10 χρόνια. Η τρίτη μου επένδυση ήταν στα ακίνητα. Ξεκίνησα με 350.000 δολάρια, που ήταν ένα μεγάλο μέρος της καθαρής μου αξίας την εποχή εκείνη. Εξακολουθώ να κατέχω σήμερα τα ακίνητα αυτά και συνεχίζουν να μου παρέχουν εισόδημα. Η επένδυση είναι ο μόνος λόγος για να κάνετε τα άλλα βήματα, και τα χρήματά σας πρέπει να λειτουργούν για σας.

10. Σας ενθαρρύνω να στοχεύσετε για πάνω από ένα εκατομμύριο. Δεν υπάρχει έλλειψη χρημάτων σε αυτόν τον πλανήτη, μόνο έλλειψη ανθρώπων που σκέφτονται αρκετά.

Εφαρμόστε αυτά τα 10 βήματα και θα σας κάνουν πλούσιους. Αποφύγετε τους ανθρώπους που υποδηλώνουν ότι τα οικονομικά όνειρά σας γεννιούνται από την απληστία. Αποφύγετε να γίνετε πλούσιοι με γρήγορους τρόπους, να είστε ηθικοί, να μην εγκαταλείπετε ποτέ και, μόλις το καταφέρετε, να είστε διατεθειμένοι να βοηθήσετε και άλλους να φτάσουν εκεί.

Πηγή: Supermoney, Entrepreneur

X