Σαν σημερα | 1 Μαρτιου

march, 2020

This is a repeating event

1marAll DayΣαν σημερα | 1 Μαρτιου

more

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1904: Ο μεγάλος Αμερικανός μουσικός, ενορχηστρωτής και συνθέτης Glenn Miller (Alton Glenn Miller 1904-1944) γεννήθηκε στην Κλαρίντα της  Αϊόβα. Μαζί με την ορχήστρα του είχαν είκοσι τρεις Νο1 επιτυχίες, μεταξύ αυτών τα “In the Mood” (Joe Garland), “Tuxedo Junction” (Joe Garland & Eddie Durham) τα οποία πούλησαν από ένα εκατομμύρια αντίτυπα. Είχε την ικανότητα να “μεταμορφώνει” κλασικές συνθέσεις και να τις κάνει επιτυχίες. Είναι γνωστός και ως “ο Βασιλιάς του Swing“.

1944: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Roger Daltrey (Roger Harry Daltrey) γεννήθηκε στο Χάμερσμιθ του Λονδίνου. Το 1964 μαζί με τους Pete Townshend (κιθάρα), John Entwistle (μπάσο) και Keith Moon (ντραμς) δημιούργησαν ένα από τα μεγαλύτερα Βρετανικά rock συγκροτήματα, τους The Who. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του ’60 και ’70 και επηρέασαν γενιές μουσικών και συγκροτημάτων όπως οι Black Sabbath, Led Zeppelin, Queen, The Clash, U2, Green Day, Pearl Jam κ.α. Το 1990 το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών του γκρουπ γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, όπου τρία τραγούδια του συγκροτήματος βρίσκονται στην λίστα του “500 Songs that Shaped Rock and Roll“, τα “My Generation“, “Go to the Mirror Boy” και “Baba O’Riley“. Το 2003 το περιοδικό Time Magazine τον τίμησε με τον τίτλο European Hero για την συνολική του εργασία με την οργάνωση Teenage Cancer Trust και άλλες φιλανθρωπίες. Το 2004 τιμήθηκε με τον τίτλο Commander of the Order of the British Empire για την προσφορά του στη μουσική και την φιλανθρωπία από την Βασίλισσα της Αγγλίας.

1969: Στην συναυλία που δίνουν οι Τhe Doors στο Dinner Key Auditorium στο Μαϊάμι της Φλόριντα, ο Jim Morrison συλλαμβάνεται με την κατηγορία της “πρόστυχης συμπεριφοράς”. Συχνά αναφέρεται και ως “the Miami Incident“. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Morrison -υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών- δεν είχε όρεξη να τραγουδήσει, έδειχνε παράξενη συμπεριφορά προς το κοινό κάνοντας συγχρόνως ασεβής δηλώσεις.

1977: Η Sara Lowndes Dylan καταθέτει αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγο της Bob Dylan. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί στις 22 Νοεμβρίου του 1965 κατά τη διάρκεια περιοδείας του τραγουδιστή. Η γαμήλια τελετή είχε πραγματοποιηθεί κάτω από έναν φοίνικα στο Μινεόλα της Νέας Υόρκης. Έχουν αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά, τους Jesse, Anna, Samuel και Jakob. Ο Dylan υιοθέτησε την κόρη της Sara από το πρώτο της γάμο, Maria.

1995: Ο ντράμερ των R.E.M., Bill Berry καταρρέει στην σκηνή σε μια συναυλία του συγκροτήματος στην Ελβετία. Οι γιατροί ανακοινώνουν πως η αιτία είναι ανεύρυσμα εγκεφάλου. Ο Berry αφού αναρρώσει, θα επιστρέψει στο συγκρότημα τον Οκτώβριο. Λίγο αργότερα θα εγκαταλείψει την μπάντα και θα αγοράσει μια φάρμα στο Watkinsville της Τζόρτζια. Υπήρξε μέλος των R.E.M. για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια. Σήμερα ασχολείται με τη μουσική ερασιτεχνικά.

X