Σαν σημερα | 13 Ιουλιου

july, 2017

This is a repeating event

13julAll DayΣαν σημερα | 13 Ιουλιου

more

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1939: Ο νεαρός Frank Sinatra πραγματοποιεί την πρώτη του επαγγελματική ηχογράφηση με τη ορχήστρα του Harry James. Ηχογραφει τα τραγούδια “Melancholy Mood” και “From the Bottom of my Heart”.

1942: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Roger McGuinn (James Joseph McGuinn III) γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Byrds. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991. Με το συγκρότημα γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του ’60 με τραγούδια όπως τα “Mr. Tambourine Man” (Bob Dylan) και “Turn! Turn! Turn!” (Pete Seeger).

1964: Στο Studio A του Hitsville U.S.A. της Motown στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, οι The Supremes ηχογραφούν το τραγούδι “Come See About Me”. Θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου του 1964 και λίγο αργότερα θα ανέβει στην πρώτη θέση του Billboard.

1968: Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των Simon & Garfunkel με τίτλο “Bookends”. Είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1968 και περιέχει τραγούδια όπως τα “Mrs. Robinson”, “A Hazy Shade of Winter” κ.α.

1973: Οι Queen κυκλοφορούν το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ τους. Ηχογραφήθηκε στα Trident Studios και De Lane Lea Studios του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Keep Yourself Alive”, “Great King Rat”, “Liar” κ.α. Θα ανέβει μέχρι την 24η θέση των Βρετανικών charts και την 83η των Αμερικάνικων.

1974: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο George McCrae με το τραγουδι “Rock Your Baby”. Θεωρείται ένα από τα πρώιμα disco τραγούδια.

1974: Ο Eric Clapton κυκλοφορεί την δική του εκδοχή του τραγουδιού “I Shot the Sheriff”. Το είχε πρωτοηχογραφήσει τον Απρίλιο του 1973 στο Harry J. Studios της Τζαμάικα ο Bob Marley για το άλμπουμ των The Wailers με τίτλο “Burnin'”. Ο Clapton το τραγούδησε για το άλμπουμ του “461 Ocean Boulevard” και θεωρείται η πιο πετυχημένη εμπορικά εκτέλεση, φτάνοντας στην πρώτη θέση του Billboard.

2004: Ο μπασίστας του glam punk συγκροτήματος New York Dolls, Arthur “Killer” Kane (Arthur Harold Kane, Jr. 1949-2004) απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών από λευχαιμία στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, εικοσιδύο ημέρες μετά την επανένωση του συγκροτήματος. Οι New York Dolls είχαν δημιουργηθεί το 1971 και διαλύθηκαν το 1976. Ο Kane θεώρησε πως είχε απλά κρυολογήσει άσχημα, όμως με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο οι γιατροί του διέγνωσαν λευχαιμία. Απεβίωσε μέσα σε δύο ώρες από την διάγνωση…

X