Σαν σημερα | 8 Μαρτιου

march, 2020

This is a repeating event

8marAll DayΣαν σημερα | 8 Μαρτιου

more

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1945: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, ντράμερ και ηθοποιός Micky Dolenz (George Michael Dolenz, Jr.) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Το 1965 μετά από τηλεοπτικό κάστινγκ επιλέχτηκε σαν βασικός τραγουδιστής του τηλεοπτικού συγκροτήματος The Monkees. Έγραψε τις επιτυχίες του συγκροτήματος “Last Train to Clarksville” και “I’m a Believer“. Ήταν φανατικός θαυμαστής των The Beatles και φίλος του George Harrison. Μετά το τέλος του τηλεοπτικού σόου η μπάντα διαλύθηκε και ακολούθησε σόλο καριέρα, χωρίς επιτυχία. Εργάστηκε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, δανείζοντας την φωνή του σε ήρωες κινουμένων σχεδίων.

1958: Ο Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης Gary Numan (Gary Anthony James Webb) γεννήθηκε στο Χάμερσμιθ του δυτικού Λονδίνου. Είναι ένας από τους πρώτους μουσικούς που έβαλε synthesizers στην rock μουσική και πρωτοπόρος της new wave, synthpop και electronic μουσικής. Έγινε δημοφιλής με την κυκλοφορία του τραγουδιού “Cars” το 1979.

1973: Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Ron McKernan γνωστός και ως “Pigpen” (Ronald Charles McKernan 1945-1973) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 27 ετών στο σπίτι του στο Corte Madera της Καλιφόρνια από αιμορραγία στο στομάχι. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μουσικός του Hammond των Grateful Dead. Ήταν μέλος του συγκροτήματος από το 1965 μέχρι και τον θάνατο του. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους φίλους της Janis Joplin. Το όνομα του γράφτηκε, μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

1973: Ο Paul McCartney δηλώνει αθώος στην κατηγορία ότι καλλιεργούσε μαριχουάνα στην φάρμα του στην Σκοτία. Ισχυρίστηκε πως ένας θαυμαστής του είχε δώσει τους σπόρους και εκείνος μη ξέροντας τι να τους κάνει, τους πέταξε με αποτέλεσμα να φυτρώσουν… Το δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 240 λίρες.

1974: Οι Bad Company πραγματοποιούν την πρώτη τους συναυλία στο Νιούκασλ της Αγγλίας. Το Βρετανικό rock συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1973 από μέλη των συγκροτημάτων Free, Mott the Hoople και King Crimson. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Paul Rodgers είχε διαλέξει το όνομα του γκρουπ από την ομώνυμη Western ταινία του 1972. Λίγους μήνες αργότερα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Bad Company“, το οποίο ηχογραφήθηκε σε λιγότερο από δέκα ημέρες το Νοέμβριο της προηγούμενης χρονιάς. Οι Bad Company γνώρισαν αμέσως μεγάλη αναγνώριση και επιτυχία με τραγούδια όπως τα “Can’t Get Enough“, “Rock Steady“, “Don’t Let Me Down” και “Ready for Love“. Συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες ακόμη και σήμερα με τρία από τα ιδρυτικά μέλη τους: Paul Rodgers, Mick Ralphs και Simon Kirke.

X