Jan 30 2021

Αεροψεκασμοί: η πιο αγαπημένη παγκόσμια θεωρία συνωμοσίας​

Αεροψεκασμοί: η πιο αγαπημένη παγκόσμια θεωρία συνωμοσίας

Ναι, η πιο αγαπημένη –αν μπορούμε να αποδώσουμε αυτό τον χαρακτηρισμό– παγκόσμια θεωρία συνωμοσίας είναι οι αεροψεκασμοί.

 

Οπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές της, αεροπλάνα μάς ψεκάζουν πάνω από τα κεφάλια μας καθημερινά ώστε να γίνουμε αδύναμοι, να έχουμε πονοκέφαλο, να αισθανόμαστε κουρασμένοι και δυνητικά να πεθάνουμε. Αλλωστε, όπως αναφέρουν, υπάρχει σχέδιο συγκεκριμένων συμφερόντων να μειωθεί ο πληθυσμός της Γης σε 500 εκατομμύρια. Βέβαια, από τη δεκαετία του ’90, όταν πρωτοξεκίνησε να γίνεται ευρέως γνωστή η θεωρία του ψεκασμού εξαιτίας κυρίως της ραγδαίας εξάπλωσης του διαδικτύου, κάθε άλλο παρά μειώνεται ο πληθυσμός. Μόνο κάποιος αδαής θα πίστευε το ακραίο αυτό νούμερο.

Τα chemtrails, όπως αποκαλούν οι οπαδοί της συνωμοσίας τα περίφημα λευκά ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα σε μεγάλο υψόμετρο, είναι υποτίθεται βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία. Προκαλούν καρκίνο και μας κρατούν καθηλωμένους στον καναπέ. Ελέγχουν τον καιρό, διαχειρίζονται την ηλιακή ακτινοβολία κ.ά. Φυσικά, από πίσω κρύβονται σιωνιστές, φαρμακοβιομηχανίες και ένα σωρό άλλες μυστικές οργανώσεις ή ακόμη και μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες. 

Τα chemtrails, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, προκαλούνται από τη συστηματική εναέρια ρίψη χημικών ενώσεων από μεγάλο υψόμετρο στο οποίο υποτίθεται ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν τα συνηθισμένα ίχνη συμπύκνωσης. Τα ίχνη αυτά μάλιστα μένουν στον ουρανό για αρκετές ημέρες, κόντρα σε κάθε λογική και επιστημονική εξήγηση.

Μην ξεχνάμε ότι σε διάφορους ιστότοπους και διαδικτυακές ομάδες των οπαδών της θεωρίας αυτής (δεν είναι λίγοι, υπάρχουν αρκετοί στην Ελλάδα) παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό, το οποίο φυσικά θεωρούν «αποδεικτικό» των λεγομένων τους. Κάθε άλλο παρά έτσι έχουν τα πράγματα. 
Για παράδειγμα, η θεωρία λέει ότι στο εσωτερικό των αεροπλάνων υπάρχουν βαρέλια γεμάτα από το επικίνδυνο ψεκαστικό μείγμα. Ολοι αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν καταρριφθεί, καθώς πρόκειται είτε για βαρέλια έρματος (μεγάλα βαρέλια με νερό) που χρησιμοποιούνται στη θέση των επιβατών σε τεστ και ελέγχους κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων είτε για βαρέλια στο εσωτερικό πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Ενα βίντεο με έναν αυτοπαρουσιαζόμενο ως πιλότο, υποστηρικτή της θεωρίας των αεροψεκασμών, έγινε viral πριν από αρκετά χρόνια στη χώρα μας. «Νατοϊκά αεροσκάφη, λευκά, χωρίς διακριτικά και ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ αεροψεκάζουν πάνω απ’ τον ελληνικό εναέριο χώρο όλους τους πολίτες, την πόλη. Τα εισπνέουμε με κίνδυνο της υγείας μας! Περιέχουν νιτροζαμίνες, φορμαλδεΰδη, νικέλιο, απεμπλουτισμένο ουράνιο, βάριο, υδράργυρο». Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο «ειδικός» των αεροψεκασμών. 
Με ύφος σοβαρό πέταγε εδώ και εκεί λέξεις και εκφράσεις χωρίς στοιχεία, χωρίς υπόβαθρο, ανακρίβειες και ψεύδη μόνο και μόνο για να λάβει την υποστήριξη των δημοσιογράφων πως η κυβέρνηση φταίει και ότι όντως πονοκεφαλιάζουμε και αρρωσταίνουμε από τους ψεκασμούς.

«Η πρώτη μου παρατήρηση ήταν να διαπιστώσω δύο ειδών γραμμές» διαβάζουμε στο μπλογκ psekasmata.blogspot.com που «εξειδικεύεται» στους ψεκασμούς. Και συνεχίζει: «Κάποιες που λίγο μετά τη διέλευση του αεροσκάφους χάνονταν και κάποιες έμεναν για ώρες και απλώνονταν σε μεγάλη έκταση.
Το δεύτερο που παρατήρησα ήταν πως τις μέρες που οι γραμμές παρέμεναν για ώρες στον ουρανό παρουσιαζόταν μια ασυνήθιστα πολλαπλάσια κίνηση αεροσκαφών στον αέρα. Συνήθως αυτό που έμενε στον ουρανό ήταν ένα σχήμα Χ ή ένα σχήμα της μορφής # αποτελούμενο από τις λευκές που άφηναν αυτά τα αεροσκάφη.
Οσο πιο πολύ παρατηρούσα… τόσο έβλεπα και πιο παράξενα πράγματα να συμβαίνουν! Παρατήρησα πως μετά από μικρό χρονικό διάστημα αυτές οι ουρές όχι μόνο δεν εξαφανίζονταν αλλά άπλωναν όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να σκεπάζουν τον ήλιο, η μέρα να σκοτεινιάζει».

Η υπόθεση των «ψεκασμών» έγινε τόσο σοβαρή που το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) αναγκάστηκε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα το 2012. Οπως ανέφερε τότε το ΓΕΑ:

«Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελαχίστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχομένως προκαλούν ανησυχία αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.

3 Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης.

4 Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα».

Το ανησυχητικό στην όλη ιστορία είναι η απήχηση που έχει στους πολίτες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, το 28,7% των Ελλήνων πιστεύει πως τα ίχνη των αεροπλάνων είναι αέρια ψεκασμού.

Πηγή: aeroplanetic.gr, www.koutipandoras.gr

X