Dec 14 2020

Πώς θα γίνω όμορφη;

Πώς θα γίνω όμορφη;

Η σωστή διατροφή, η γυμναστική, το προσωπικό σου στυλ και άλλα τρικ και μυστικά που θα σε κάνουν όμορφη. Ναι, αλήθεια.

Γεννιέσαι όμορφος ή γίνεσαι; Αν και η συζήτηση είναι μεγάλη, εμείς τείνουμε προς τη δεύτερη εκδοχή. Κι αυτό όχι μόνο βάσει της συλλογιστικής που λέει ότι «τώρα πια δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες, υπάρχουν μόνο γυναίκες που βαριούνται να ασχοληθούν με την εμφάνισή τους». Φτάνει να θυμηθούμε πόσο άσχημοι ήμασταν (εμείς και όλοι όσοι ξέραμε) στην εφηβεία, για να πειστούμε ότι όμορφη γίνεσαι –δεν γεννιέσαι. Πώς γίνεσαι, όμως; Ακολουθώντας τις έξι απλούστατες συμβουλές που συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Πρόσεξε τη διατροφή σου. Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα κάνουν θαύματα για τον οργανισμό μας –κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται στην εξωτερική μας εμφάνιση. Δεν είναι μόνο το βάρος που επηρεάζεται από το junk food, αλλά και η όψη της επιδερμίδας, η λιπαρότητα στο πρόσωπο και η υφή των μαλλιών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, δηλαδή, που σε ασχημαίνουν.

Ξεκίνα γυμναστική. Ή όχι απαραίτητα γυμναστική, αν βαριέσαι αφόρητα το γυμναστήριο. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης (κολυμβητήριο, περπάτημα, ποδήλατο…) μπορεί να κάνει θαύματα στη σιλουέτα και την αυτοπεποίθηση σου.

Βρες το στυλ σου. Η μόδα συλλαμβάνει μια καινούρια ευφυή ιδέα κάθε εξάμηνο, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα ρούχα που θαυμάζεις στις πασαρέλες θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ή να δείχνεις όμορφη. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους, κι αυτό δεν είναι μόνο θέμα σωματότυπου: Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα δικό του, μοναδικό στιλ, με το οποίο κάποια πράγματα απλώς δεν ταιριάζουν –αυτό που λέμε «δεν τα υποστηρίζει». 

Πειραματίσου με το μακιγιάζ. Αυτό που ισχύει στα ρούχα με το στιλ, ισχύει και με το μακιγιάζ. Δεν είναι όλα φτιαγμένα για όλες, και το φούξια κραγιόν που ομορφαίνει την κολλητή σου μπορεί επάνω σου να δείχνει «ξένο». Κάνε πολλές διαφορετικές δοκιμές όταν έχεις ελεύθερο χρόνο στο σπίτι, βγάζοντας φωτογραφίες ενδιάμεσα, για να αποφασίσεις μετά με την ησυχία σου τι σου ταιριάζει.

Κοιμήσου. Είναι η καλύτερη συμβουλή για όλα (από το πώς να έχεις καλύτερες ιδέες μέχρι το πώς να στρεσάρεσαι λιγότερο) και –μάντεψε τι– ισχύει και για την ομορφιά μας. Δεν υπάρχει εμφανέστερο ψεγάδι στην επιδερμίδα από την θαμπάδα ενός ξενυχτισμένου.

Χαμογέλα. Τίποτα (μα τίποτα –ούτε καν ο ύπνος) δεν σε ομορφαίνει περισσότερο από την καλή σου διάθεση. Σκέψου πόσο όμορφοι φαίνονται πάντα οι φρεσκο-ερωτευμένοι φίλοι σου, επειδή «λάμπουν» από την χαρά τους. Ισχύει και το αντίθετο: Αν δεν είσαι καλά ψυχολογικά, όσο και αν προσπαθείς με ρούχα, μακιγιάζ και μαλλιά δεν θα ομορφύνεις. Φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις πράγματα που σου φτιάχνουν την διάθεση και να περνάς καλά με θετικούς ανθρώπους, γιατί η ομορφιά πηγάζει πρωτίστως από μέσα μας.

Πηγή: in2life.gr

X