Sep 17 2021

10 τρόποι για να δημιουργήσετε νέους φίλους

10 τρόποι για να δημιουργήσετε νέους φίλους

Η δημιουργία νέων φίλων μπορεί να είναι φοβιστική, αλλά είναι σίγουρα σαν εμπειρία ικανοποιητική.

Άλλωστε, οι φίλοι αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας για τους περισσότερους από εμάς. Είναι αυτοί που περπατούν στη ζωή μαζί, μοιράζονται τα σκαμπανεβάσματα μας, και τους πόνους και τις χαρές. Χωρίς φίλους, η ζωή δεν θα ήταν καθόλου ίδια. Δεν θα ήμασταν αυτοί που είμαστε.

Εάν θέλετε να κάνετε νέους φίλους, πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι είδους φίλους θέλετε να κάνετε. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν 3 τύποι φίλων :

«Hi-Bye» φίλοι (ή γνωστοί). Είναι αυτοί που βλέπετε στο σχολείο / στην εργασία, επειδή απαιτείται. Λέτε γεια όταν βλέπετε ο ένας τον άλλον και λέτε αντίο στο τέλος της ημέρας, αλλά αυτό είναι. Η σχέση δεν διαρκεί ποτέ όταν αφαιρεθεί το πλαίσιο, δηλαδή όταν αποφοιτάτε από το σχολείο ή εγκαταλείπετε τον χώρο εργασίας.

Τακτικοί φίλοι . Κοινωνικά, φίλοι δραστηριοτήτων που συναντάτε κάθε τόσο για να καλύψετε τον χρόνο σας ή να κάνετε παρέα. Μπορείτε γενικά να μιλήσετε για απλά θέματα γενικά κάτω από τον ήλιο μια ωραία ημέρα, με αλήθειες.

Αληθινοί, φίλοι ψυχής (ή καλύτεροι φίλοι). Άτομα με τα οποία μπορείτε να μιλήσετε οτιδήποτε και τα πάντα. Μπορεί να συναντάτε ή όχι κάθε μέρα, αλλά δεν έχει σημασία καθώς η δύναμη της φιλίας σας δεν καθορίζεται από το πόσο συχνά τους συναντάτε – είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Αυτοί είναι οι φίλοι που μπορείτε να εμπιστευτείτε για να είναι εκεί για εσάς όποτε τους χρειάζεστε και θα σας βοηθήσουν.

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να κάνουμε τακτικούς φίλους και αν είναι δυνατόν, αληθινούς, φίλους ψυχής. Πιθανότατα έχουμε πολλούς φίλους του «γεια » – περισσότερους από ό, τι μπορούμε να μετρήσουμε. Η αναλογία των γεια φίλων μου, των απλών φίλων και των αληθινών φίλων ψυχής είναι περίπου 60-30-10%. Με τα χρόνια καθώς συναντώ όλο και περισσότερους ανθρώπους, έχει γίνει περισσότερο σαν 75-20-5%. Υποψιάζομαι ότι είναι σχεδόν το ίδιο και για άλλους ανθρώπους, με διακύμανση περίπου 5-10%.

Ανεξάρτητα από το αν θέλετε απλώς να κάνετε κανονικούς ή καλύτερους φίλους, μπορείτε να το κάνετε. Ίσως να μην το πιστεύετε, αλλά ήμουν ένα πολύ ήσυχο κορίτσι κατά τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μου. Όταν ήμουν στο Γυμνάσιο-Λύκειο, διατήρησα σχεδόν αυτόν τον τρόπο ζωής, αν και άρχισα να μιλάω περισσότερο. Η είσοδος στο πανεπιστήμιο και αργότερα η πρώην εταιρεία μου με έκανε πιο κοινωνική. Αν ο νεότερος εαυτός μου αναρωτιόταν πώς θα ήμουν στο μέλλον, δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα ήμουν τόσο κοινωνική και εκφραστική όσο είμαι σήμερα.

Εάν ρίξετε μια ματιά στους ανθρώπους εκεί έξω που φαίνεται να κάνουν φίλους εύκολα, πιθανότατα ήταν κάποτε απομονωμένοι. Οι κοινωνικές τους δεξιότητες πιθανότατα συγκεντρώθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Για τον ίδιο λόγο, μπορείτε να μάθετε να γίνετε πιο κοινωνικοί μέσω του χρόνου και της πρακτικής.


Ακολουθούν οι 10 συμβουλές για να αποκτήσουμε νέους φίλους:

1. Συνειδητοποιήστε ότι ο φόβος σας είναι στο μυαλό σας.
Το πρώτο βήμα είναι να αναπτυχθεί μια υγιής ψυχική εικόνα της συνάντησης νέων ανθρώπων. Μερικοί από εμάς βλέπουν τη συνάντηση νέων ανθρώπων ως ένα τρομακτικό γεγονός. Ανησυχούμε για να κάνουμε μια καλή εντύπωση, εάν το άλλο άτομο θα μας αρέσει, πώς θα συνεχίσει τη συζήτηση και ούτω καθεξής. Όσο περισσότερο το σκεφτόμαστε, τόσο πιο τρομακτικό φαίνεται.

Αυτή η αρχική ανησυχία εξελίσσεται σε έναν ψυχικό φόβο, ο οποίος παίρνει ζωή και μας εμποδίζει να κάνουμε νέους φίλους. Η ντροπή απέναντι στους άλλους είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα του φόβου.
Στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί οι φόβοι βρίσκονται στο μυαλό μας . Εάν το σκεφτείτε, το 99% των ανθρώπων είναι πολύ απασχολημένοι να ανησυχούν για αυτά τα πράγματα για να σας δώσουν προσοχή. Ενώ είστε ανήσυοι για την εντύπωση που κάνετε, ανησυχούν κι εκείνοι για την εντύπωση που θα κάνουν. Για να ειπωθεί και η αλήθεια, είναι εξίσου φοβισμένοι όπως εσείς. Το υπόλοιπο 1% είναι άτομα που αναγνωρίζουν ότι μια σχέση βασίζεται σε ισχυρότερες αξίες από συγκεκριμένες λέξεις ή πράγματα που λέγονται / γίνονται κατά τη διάρκεια μιας μόνο συνάντησης. Ακόμα κι αν υπάρχουν άτομα που σας κρίνουν με βάση αυτό που κάνετε / λέτε, είναι αυτά τα άτομα με τα οποία θέλετε να γίνετε φίλοι; Νομίζω πως όχι.

2. Ξεκινήστε με άτομα που γνωρίζετε.
Εάν δεν έχετε κοινωνικοποιηθεί πολύ, η συνάντηση με μια σειρά νέων ανθρώπων μπορεί να φαίνεται φοβιστική. Εάν ναι, ξεκινήστε πρώτα τα απλά. Μειώστε τη δυσκολία της εργασίας ξεκινώντας με τον εσωτερικό κύκλο γνωστών σας, δηλαδή άτομα με τα οποία είστε πιο εξοικειωμένοι. Μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό:

  • Προσεγγίστε γνωστούς .

    Έχετε φίλους τύπου hi-bye από προηγούμενα χρόνια; Ή φίλοι με τους οποίους χάσατε την επαφή με την πάροδο του χρόνου; Αφήστε ένα φιλικό SMS και πείτε γεια. Τολμήστε να ζητήσετε συνάντηση όταν είναι ελεύθεροι.

  • Δείτε αν υπάρχουν ευκαιρίες για επανασύνδεση.
    Δείτε αν υπάρχουν κλίκες-ομάδες που μπορείτε να συμμετάσχετε . Οι πελάτες είναι καθιερωμένες ομάδες φίλων. Η ιδέα δεν είναι να μπείτε στην κλίκα, αλλά να εξασκηθείτε να είστε γύρω από νέους φίλους. Σε κλίκες-ομάδες, τα υπάρχοντα μέλη πιθανότατα θα έχουν το προβάδισμα στις συνομιλίες, οπότε μπορείτε απλώς να αναλάβετε το ρόλο του παρατηρητή και να παρακολουθήσετε τη δυναμική μεταξύ άλλων.

  • Γνωρίστε τους φίλους των φίλων σας.

    Μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί τους στις εκδρομές τους ή απλώς να ζητήσετε από τον φίλο σας να σας συστήσει. Εάν είστε άνετοι με τους φίλους σας, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να είστε άνετοι και με τους φίλους τους.

  • Αποδεχτείτε προσκλήσεις για έξοδο .

    Έχω φίλους που σπάνια βγαίνουν. Όταν ρωτηθούν, απορρίπτουν την πλειοψηφία των προσκλήσεων επειδή προτιμούν να μένουν στο σπίτι. Ως αποτέλεσμα, οι κοινωνικοί κύκλοι τους είναι περιορισμένοι. Αν θέλετε να έχετε περισσότερους φίλους, πρέπει να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να βγείτε πιο συχνά. Δεν μπορείτε να κάνετε περισσότερους φίλους στην πραγματική ζωή εάν μείνετε στο σπίτι!

3. Βγάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω.
Μόλις εξοικειωθείτε περισσότερο με τον εσωτερικό κύκλο φίλων σας, το επόμενο βήμα θα είναι να επεκταθείτε σε άτομα που δεν γνωρίζετε.

  • Συμμετοχή σε ομάδες συναντήσεων .

    Υπάρχουν πολλές ομάδες ενδιαφέροντος, όπως ομάδες για επιχειρηματίες, επίδοξους συγγραφείς, χορτοφάγους, λάτρεις των επιτραπέζιων παιχνιδιών, λάτρεις της ποδηλασίας κ.λπ. Διαλέξτε τα ενδιαφέροντά σας και να συμμετάσχετε σε αυτές τις ομάδες. Οι συναντήσεις συνήθως είναι μηνιαίες ανάλογα με την ομάδα. Πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε γρήγορα πολλούς νέους ανθρώπους.

  • Παρακολούθηση εργαστηρίων / μαθημάτων .

    Αυτά χρησιμεύουν ως κεντρικές πηγές που συγκεντρώνουν ομοϊδεάτες. Πήγα σε ένα εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης πέρυσι και συνάντησα πολλά σπουδαία άτομα, μερικά από τα οποία έγινα καλοί φίλοι.

  • Εθελοντές .

    Ένας υπέροχος τρόπος – όχι μόνο μπορείτε να διαδώσετε την καλοσύνη και τη ζεστασιά, αλλά συναντάτε συμπονετικούς ανθρώπους με σκοπό.

  • Πηγαίνετε σε πάρτι .

    Πάρτι όπως πάρτι γενεθλίων, χριστουγεννιάτικα / νέο έτος / πάρτι εορτασμού, εκδηλώσεις κ.λπ. Απλός, καλός τρόπος για να συναντήσετε περισσότερους ανθρώπους.

  • Επισκεφθείτε μπαρ και κλαμπ .

    Πολλοί άνθρωποι πάνε για να συναντήσουν περισσότερους φίλους, αλλά δεν τους το προτείνω, καθώς οι φίλοι που κάνετε εδώ είναι πιθανώς περισσότεροι φίλοι του τύπου # 2 ή του τύπου # 3 φίλοι. Είναι καλό να τα επισκέπτεστε μερικές φορές και να δείτε πώς είναι για σας προτού αποφασίσετε.

  • Διαδικτυακές κοινότητες.

    Το Διαδίκτυο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Μερικές από τις καλύτερες φιλίες μου ξεκίνησαν στο Διαδίκτυο. Γνώρισα έναν από τους καλύτερους φίλους μου, από ένα social media πριν από 10 χρόνια. Έχω τουλάχιστον 2 άλλους καλούς φίλους τους οποίους ήξερα και στο διαδίκτυο. Έκτοτε συναντηθήκαμε πολλές φορές και γίναμε υπέροχοι φίλοι. Ακόμα και σήμερα, έχω πολλές υπέροχες φιλίες με άτομα που δεν έχω γνωρίσει (άλλοι sta σοψιαλ ή στα προσωπικά ιστολόγια, αλλά και αναγνώστες μου). Ακριβώς επειδή δεν έχουμε συναντηθεί (ακόμα) δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε σπουδαίοι φίλοι. Σήμερα, τα διαδικτυακά φόρουμ είναι ένα από τα κεντρικά μέρη όπου συγκεντρώνονται οι κοινότητες. Ρίξτε μια ματιά σε διαδικτυακά φόρουμ σχετικά με τα ενδιαφέροντά σας. Συμμετέχετε εποικοδομητικά και προσθέστε αξία στη συζήτηση. Σύντομα, θα γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους εκεί. 🙂




4. Κάντε το πρώτο βήμα
Μόλις είστε εκεί έξω με άτομα γύρω σας, κάποιος πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση. Εάν το άλλο μέρος δεν ξεκινήσει μια συζήτηση, κάντε το πρώτο βήμα για να πείτε γεια. Γνωρίστε ο ένας τον άλλον λίγο καλύτερα! Μοιραστείτε κάτι για τον εαυτό σας και, στη συνέχεια, δώστε στο άλλο μέρος την ευκαιρία να μοιραστεί σχετικά με αυτόν. Κάτι εύκολο, όπως να ρωτάς πώς είναι η μέρα ή τι έκαναν σήμερα / την περασμένη εβδομάδα, αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος εκκίνησης συνομιλίας. Μόλις σπάσει ο πάγος, θα είναι πιο εύκολο να συνδεθείτε.

5. Να είστε ανοιχτοί
α) Να είστε ανοιχτόμυαλοι.
Μερικές φορές μπορεί να έχετε μια προκαθορισμένη ιδέα για το είδος του φίλου που θέλετε. Ίσως κάποιος που κατανοεί, ακούει, έχει τα ίδια χόμπι, παρακολουθεί τις ίδιες ταινίες, έχει παρόμοιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο κ.λπ.
Μην το κάνεις αυτό. Δώστε στη φιλία την ευκαιρία να ανθίσει. Το πιο σημαντικό, δώστε στον εαυτό σας μια ευκαιρία με αυτήν την εκκολαπτόμενη φιλία. Έχω πολλούς πολύ καλούς φίλους που προέρχονται από εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο και δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα ήμασταν τόσο κοντά όταν τους γνώριζα για πρώτη φορά, απλώς και μόνο επειδή είμαστε τόσο διαφορετικοί. Ένας καλός αριθμός των πρώην πελατών μου είναι άνθρωποι που δεν θα συναντούσα ποτέ υπό κανονικές συνθήκες, δεδομένου του διαφορετικού μας φόντου, αλλά ταιριάζουμε εξαιρετικά καλά, όπως και οι καλοί φίλοι.
β) Ανοίξτε την καρδιά σας
Ανοίξτε την καρδιά σας στα άτομα. Αυτή η σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και το άλλο μέρος μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν η καρδιά σας είναι ανοιχτή. Αυτό σημαίνει να εμπιστεύεσαι, να έχεις πίστη και να πιστεύεις στην καλοσύνη των άλλων. Δεν μπορείτε να σχηματίσετε νέα σύνδεση εάν δεν εμπιστεύεστε άλλους ή φοβάστε ότι τα πράγματα δεν θα λειτουργήσουν. Θα στείλει λάθος δόνηση και θα τους αναγκάσει να κλείσουν και τις καρδιές τους.
Όταν κάνω νέους φίλους, ανοίγω πλήρως, με πλήρη πίστη ότι είναι καλοί άνθρωποι, με καλές καρδιές και καλές προθέσεις. Παρατηρώ ότι επειδή το κάνω αυτό, με βοήθησε να καλλιεργήσω πολλές γνήσιες σχέσεις που στηρίζονται στην εμπιστοσύνη, την αγάπη και την πίστη. Αυτές οι ουσιαστικές σχέσεις δεν θα ήταν δυνατές αν είχα κλείσει από την αρχή. Ένα απλό παράδειγμα είναι το πώς ανοίγω τον εαυτό μου σε όλους σας στο blog μου, και σε αντάλλαγμα, προσελκύω αναγνώστες που είναι γνήσιοι, υποστηρικτικοί και καλοί. Δεν είμαι σίγουρη για άλλες κοινότητες στο διαδίκτυο, αλλά ξέρω ότι οι αναγνώστες μας στα μηνύματά τους αποπνέουν αυθεντικότητα και αγάπη. Το ξέρω αυτό γιατί μπορώ να νιώσω τη ζεστασιά από όλους εσάς, είτε στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα σχόλια ή τα μηνύματά σας. 🙂

6) Γνωρίστε τον άνθρωπο.
Μια φιλία αφορά τόσο εσάς όσο και το άλλο άτομο. Γνωρίστε το άτομο ως άνθρωπο. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη:
-Τι κάνει αυτός αυτή?
-Ποια είναι τα χόμπι του;
-Τι έχει κάνει πρόσφατα;
-Ποιες είναι οι επικείμενες προτεραιότητες / στόχοι του / της;
-Τι εκτιμά περισσότερο;
-Ποιες είναι οι αξίες του;
-Τι τον παρακινεί / τον οδηγεί;
-Ποια είναι τα πάθη του στη ζωή; στόχοι; Όνειρα;

7) Συνδεθείτε με την πραγματικότητα
Συχνά, οι καιροί μας είναι πολύ δύσκολοι και είμαστε απασχολημένοι με τις δικές μας ανησυχίες – όμως αυτό που θα σκέφτονται και οι άλλοι για εμάς,πώς είμαστε απασχολημένοι, τι πρέπει να πούμε στη συνέχεια, ποια είναι η επόμενη δράση μας – έτσι χάνουμε ολόκληρο το σημείο μιας φιλίας. Μπορείτε να εργαστείτε στις πτυχές της παρουσίασης, όπως το πώς φαίνεστε, τι λέτε και πώς λέτε τα πράγματα, αλλά μην έχετε εμμονή για αυτά. Αυτές οι ενέργειες δεν ορίζουν (αληθινά) τη φιλία. Αυτό που καθορίζει τη φιλία είναι η σύνδεση μεταξύ εσάς και του φίλου.

Δείξτε ζεστασιά, αγάπη και σεβασμό σε όλους όσους συναντάτε. Κάντε πράγματα επειδή θέλετε και όχι επειδή πρέπει. Φροντίστε για αυτούς όπως για εσάς. Εάν πλησιάζετε άλλους με γνησιότητα, θα προσελκύσετε άτομα που θέλουν να συνδεθούν πραγματικά. Μεταξύ αυτών θα είναι οι μελλοντικοί αληθινοί φίλοι σας.

8) Γίνε ο εαυτός σου
Μην αλλάζετε τον εαυτό σας για να κάνετε νέους φίλους. Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Γιατί το λέω αυτό;Ας υποθέσουμε ότι κάνετε πολλούς νέους φίλους με άποψη ισχυρή και φιλόδοξους. Ωστόσο, ο φυσιολογικός σας εαυτός είναι ήσυχος και εσωστρεφής. Τι συμβαίνει τότε; Μπορεί να είναι υπέροχο αρχικά να αποκτήσετε αυτούς τους νέους φίλους, αλλά η φιλία δημιουργήθηκε με το να είστε φαινομενικά εξωστρεφείς. Αυτό σημαίνει είτε:
1. Συνεχίζετε να είστε το γενναίο πρόσωπο που οι νέοι σας φίλοι σας γνώριζαν. Ωστόσο, θα είναι απλώς μια πρόσοψη. Μακροπρόθεσμα, θα είναι κουραστικό να διατηρήσετε αυτήν την εικόνα. Όχι μόνο αυτό, η φιλία θα οικοδομηθεί σε ένα ψεύτικο μέτωπο. Ή
2. Αλλάζετε πίσω στον εσωστρεφή σας. Ωστόσο, οι φίλοι σας θα αισθανθούν εξαπατημένοι επειδή δεν είστε το άτομο με το οποίο έκαναν φιλία. Θα απομακρυνθούν επίσης σταδιακά εάν οι προσωπικότητές σας δεν ταιριάζουν.
Λοιπόν, είσαι ο εαυτός σου Με αυτόν τον τρόπο, πιθανοί νέοι φίλοι θα σας γνωρίσουν αληθινά, όπως είστε και θα το χρησιμοποιήσουν για να αποφασίσουν εάν θέλουν να πάνε τη φιλία ένα βήμα παραπέρα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να είστε εξωστρεφείς σαν πολιτικοί για να κάνετε φίλους. Το θέμα είναι να είσαι εσύ. Οι πιο αληθινές φιλίες δημιουργούνται με τα δύο μέρη να δέχονται το ένα το άλλο για το ποιοι είναι.

9) Να είστε εκεί για αυτούς
Η φιλία είναι μια υποστηρικτική ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων. Να είστε εκεί για τους φίλους σας όπου μπορείτε. Χρειάζεται κάποιος από τους φίλους σας βοήθεια αυτήν τη στιγμή; Υπάρχει κάτι που μπορείτε να τους βοηθήσετε; Πώς μπορείτε να τους υποστηρίξετε καλύτερα;
Όταν βοηθάτε τους φίλους σας, μην το κάνετε με την προσδοκία ότι θα σας βοηθήσουν την επόμενη φορά. Αντίθετα, βοηθήστε άνευ όρων. Αντιμετωπίστε τους με συναισθηματική γενναιοδωρία . Δώστε γιατί θέλετε, όχι επειδή αισθάνεστε υποχρεωμένοι. Θεωρώ ότι η ικανοποίηση που παίρνω από τη βοήθεια άλλων και το να γνωρίζω ότι είναι καλύτερα είναι μια ανταμοιβή μεγαλύτερη από οτιδήποτε μπορώ να πάρω σε αντάλλαγμα.

10) Κάνε την προσπάθεια να μείνεις σε επαφή
Στο τέλος της ημέρας, απαιτείται συνεχής προσπάθεια για τη διατήρηση της φιλίας. Η προθυμία να κάνουμε την προσπάθεια είναι αυτό που διαφοροποιεί τους αληθινούς φίλους από τους φίλους. Ρωτήστε τους φίλους σας κάθε φορά. Ανάλογα με την ένταση της φιλίας, δεν χρειάζεται να συναντιέστε κάθε λίγες μέρες ή μία φορά την εβδομάδα. Η ισχύς της σχέσης σας δεν μετράται από το πόσο συχνά τους συναντάτε. Με μερικούς από τους καλύτερους φίλους μου, συναντιόμαστε μόνο μία φορά κάθε λίγους μήνες. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε στενά συνδεδεμένοι και ότι θα είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον όταν χρειαστεί.
Εάν και οι δύο έχετε το δικό σας σύνολο δεσμεύσεων και υποχρεώσεων, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε χρόνο μαζί. Διοργανώστε μια απλή συνάντηση, πείτε τα στο μεσημεριανό, το τσάι ή το δείπνο. Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να ακολουθείτε μια επικοινωνία με μηνύματα, ηλεκτρονική συνομιλία ή τηλεφωνικές κλήσεις. Η τεχνολογία έχει κάνει την επικοινωνία τόσο εύκολη που είναι δύσκολο να μην μείνετε σε επαφή.

Πηγή: Εύη Βισβάρδη, igynaika.gr


X