Ομπάμα: «Η μαριχουάνα δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ»

boite, mpouat, bouat, μπουάτ, soureal, surreal, σουρεάλ, thessaloniki, σαλονικη, saloniki, Θεσσαλονίκη, βοιτεσθρρεαλ, ραδιοφωνικοι σταθμοι, radio, ράδιο, ραδιόφωνο, web radio, internet radio, ιντερνετ ραδιοφωνο, περιέργα νεα, ενημέρωση, πικάντικα νεα, αστεία νεα, σουρεάλ, νέα, υπαρξιακά ζητήματα, όμορφη μουσική
Jan 20 2014

Ομπάμα: «Η μαριχουάνα δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ»

«Έχω καπνίσει νέος, είναι μια κακή συνήθεια που δεν διαφέρει όμως πολύ από τα κανονικά τσιγάρα».

U.S. President Obama speaks about college education at the White House in Washington

Ο Μπάρακ Ομπάμα σε άρθρο του στο περιοδικό New Yorker αναφέρει ότι το κάπνισμα της μαριχουάνας είναι μια «κακή συνήθεια», αλλά όπως ο ίδιος λέει δεν πιστεύει ότι είναι πιο επικίνδυνη συνήθεια από την χρήση του αλκοόλ. «Όπως είναι γνωστό, έχω καπνίσει μαριχουάνα ως νέος, και το αντιλαμβάνομαι ως μια παλιά κακή συνήθεια, που δεν διαφέρει πολύ από τα τσιγάρα που κάπνιζα ως νεαρός και σε ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν νομίζω ότι είναι πιο επικίνδυνη (η μαριχουάνα) από το αλκοόλ», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος που επίσης θεωρεί ότι οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται για τη χρήση μαριχουάνας επιβαρύνουν δυσανάλογα τις μειονότητες. Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι έχει μιλήσει στις κόρες του για το κάπνισμα της μαριχουάνας λέγοντάς τους ότι είναι «κακή ιδέα, χάσιμο χρόνου, και κάτι που δεν είναι πολύ υγιές».

Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι ανησυχεί καθώς οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται και οι συλλήψεις που σχετίζονται με τη μαριχουάνα «πέφτουν» πολύ πιο βαριές στις μειονότητες παρά σε άλλους Αμερικανούς πολίτες. Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα πρέπει να προχωρήσει στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον , επειδή «είναι σημαντικό για την κοινωνία να μην έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος πολιτών κάποια στιγμή παραβαίνει το νόμο αλλά μόνο λίγοι να τιμωρούνται» όπως είπε.

Ομπάμα: «Μέρκελ μην ανησυχείς για τις παρακολουθήσεις»

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι εκείνοι που υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας ως λύση για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα είναι πιθανόν να υπερεκτιμούν την κατάσταση. «Η νομιμοποίηση στο Κολοράντο και την Ουάσιγκτον κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια πρόκληση» ανέφερε. Η χρήση μαριχουάνας εξακολουθεί να είναι παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, αλλά 21 αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν ή σκοπεύουν να επιτρέψουν τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς.

Το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον έχουν αποποινικοποιήσει τη χρήση εντελώς, ενώ η Αλάσκα και η περιφέρεια της Κολούμπια εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Πηγή: fortunegreece.com

Μπουάτ σουρεάλ

X