Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος την Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης - Ανοικτή και η αγορά

boite, mpouat, bouat, μπουάτ, soureal, surreal, σουρεάλ, thessaloniki, σαλονικη, saloniki, Θεσσαλονίκη, βοιτεσθρρεαλ, ραδιοφωνικοι σταθμοι, radio, ράδιο, ραδιόφωνο, web radio, internet radio, ιντερνετ ραδιοφωνο, περιέργα νεα, ενημέρωση, πικάντικα νεα, αστεία νεα, σουρεάλ, νέα, υπαρξιακά ζητήματα, όμορφη μουσική
Nov 02 2013

Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος την Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης – Ανοικτή και η αγορά

Πρεμιέρα κάνουν στις 3 Νοεμβρίου όχι μόνο η κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.
Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος την Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης - Ανοικτή και η αγορά
Η απόδοση της παραλιακής λεωφόρου αποκλειστικά στους πεζούς τουλάχιστον για μία Κυριακή τον μήνα αποτέλεσε μία από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης τον περασμένο μήνα, με την ευκαιρία του εορτασμού στις 22 Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει το makthes.gr, “Το πείραμα της πιλοτικής πεζοδρόμησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και σκεφτόμαστε πλέον να το επεκτείνουμε σταδιακά και σε κάποιες άλλες ημερομηνίες μέσα στον χρόνο”, ανέφερε ο κ. Κουράκης, ο οποίος χθες το πρωί είχε συνάντηση για το ζήτημα της πιλοτικής πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης με τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τυριακίδη.

Στη χθεσινή συνάντηση του αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος με τον διευθυντή Τροχαίας “κλείδωσε” ότι το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής λεωφόρου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου, οπότε και θα παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

“Αποτελεί ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι η πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης θα συμπέσει με την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. Θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας”, σχολίασε ο κ. Κουράκης.

Την προσεχή Κυριακή η παραλιακή λεωφόρος θα παραμείνει κλειστή στο κομμάτι της από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι και το ύψος του Λευκού Πύργου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8.00 το βράδυ. Στο μεταξύ, η αγορά, όπως γνωστοποιήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, στις 3 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ και μάλιστα με ευκαιρίες για το καταναλωτικό κοινό, καθώς από τη 1 μέχρι και τις 9 του μήνα θα διαρκέσει η πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος.

Στόχος της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το μέτρο της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης να μπορέσει να εφαρμοστεί κάθε Κυριακή. “Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να ισχύσει από τη μία μέρα στην άλλη, καθώς υπάρχει μια σειρά παραμέτρων που πρέπει να συνεκτιμηθούν. Για τον λόγο αυτό προωθούμε την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε πρώτη φάση την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα”, εξηγεί ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης

Η διεύθυνση Τροχαίας φαίνεται να αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης για αποκλεισμό της κίνησης των οχημάτων από τη λεωφόρο Νίκης για μία Κυριακή κάθε μήνα. Σε αυτό το πλαίσιο η παραλιακή λεωφόρος αναμένεται ότι θα είναι κλειστή και την πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη.

“Σαφώς χρειάζεται αυξημένη αστυνόμευση, αφού απαιτούνται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και αποκλεισμός, παράλληλα με τη λεωφόρο Νίκης, και όλων των κάθετων δρόμων που οδηγούν σε αυτή. Η διεύθυνση Τροχαίας θα εξετάσει τα θέματα αυτά, ώστε βήμα βήμα να καταστεί εφικτό τις Κυριακές η παραλιακή λεωφόρος να αποδίδεται στους πεζούς”, τόνισε ο κ. Κουράκης.

Μπουάτ σουρεάλ
X