Πως η ζάχαρη γερνάει το δέρμα

Oct 20 2013

Πως η ζάχαρη γερνάει το δέρμα

Πως η ζάχαρη γερνάει το δέρμα
Η ζάχαρη επηρεάζει το δείκτη της ζυγαριάς αλλά και το δέρμα μας. Μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε την επίδραση της ζάχαρης στην επιδερμίδα.

– Κοιμηθείτε αρκετά: Όταν μας λείπει ύπνος, το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη του στρες (κορτιζόλη), η οποία κινητοποιεί τα αποθέματα ζάχαρης και προκαλεί αύξηση την ινσουλίνης.
– Μειώστε το στρες: Το στρες αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης όπως και η ζάχαρη. Οι επιπτώσεις του στρες σχετίζονται άμεσα με την επιδείνωση των συμπτωμάτων της ακμής.
– Τρώτε ισορροπημένα: Προτιμήστε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πλούσιες σε λιπαρά ώστε να διατηρήσετε την ινσουλίνη σε φυσιολογικά επίπεδα.
– Μαγειρέψτε σωστά: Οι τροφές με άμυλο, όπως οι πατάτες, πρέπει να μαγειρεύονται με συγκεκριμένο τρόπο, καθώς η θερμότητα μπορεί να αυξήσει το γλυκαιμικό δείκτη μιας τροφής. Αποφύγετε λοιπόν να τηγανίζετε τις αμυλούχες τροφές.

– Προσέξτε τι τρώτε πρώτο: Οι πρωτεΐνες βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τη φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλούν οι τροφές λόγω αύξησης της ινσουλίνης. Είναι λοιπόν προτιμότερο να καταναλώνουμε πρώτα τις πρωτεΐνες του γεύματος που έχουμε προετοιμάσει.

Μπουάτ σουρεάλ
X