Πράγματα που δεν ξέρετε για τα κουνούπια

boite, mpouat, bouat, μπουάτ, soureal, surreal, σουρεάλ, thessaloniki, σαλονικη, saloniki, Θεσσαλονίκη, βοιτεσθρρεαλ, ραδιοφωνικοι σταθμοι, radio, ράδιο, ραδιόφωνο, web radio, internet radio, ιντερνετ ραδιοφωνο, περιέργα νεα, ενημέρωση, πικάντικα νεα, αστεία νεα, σουρεάλ, νέα, υπαρξιακά ζητήματα, όμορφη μουσική
Jan 20 2014

Πράγματα που δεν ξέρετε για τα κουνούπια

Το αρχαιότερο γνωστό είδος κουνουπιών βρέθηκε σε ένα κομμάτι κεχριμπάρι στον Καναδά που χρονολογείται περίπου 79 εκατομμύρια χρόνια – που σημαίνει ότι αυτό το ενοχλητικό κουνούπι μας τρελαίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και επειδή η σχέση μας μαζί του είναι περίπλοκη καλό είναι να γνωρίζουμε μερικές λεπτομέρειες για το… χαρακτήρα του…

1. Η μυρωδιά της σοκολάτας τα μπερδεύει

Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε συναρπάζει και προσελκύει τα κουνούπια, αν έχουμε όμως φάει πριν λίγη σοκολατίτσα, η μυρωδιά της θα τα κάνει να χάσουν τον προσανατολισμό τους.

2. Γιατί ζουζουνίζουν στα αυτιά μας;

Τα κουνούπια μπορούν να αισθανθούν το διοξείδιο του άνθρακα έως και 100 μέτρα μακριά. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι εκπνέουν διοξείδιο του άνθρακα από τη μύτη και το στόμα, τα κουνούπια έλκονται από… το κεφάλι μας περισσότερο.

3. Τα αρσενικά κουνούπια δεν τσιμπάνε

Τα θηλυκά κουνούπια είναι αυτά που επιζητούν το αίμα μας για να γίνουν πιο υγιή τα αυγά τους. Αντίθετα τα αρσενικά τρέφονται με νέκταρ!

4. Γιατί μας πιάνει φαγούρα μετά το τσίμπημα;

Όταν μας τσιμπήσει ένα κουνούπι αφήνει πίσω του μια ουσία που χρησιμεύει ως αντιπηκτικό. Αυτό προκαλεί τη φαγούρα.

5. Ο Μέγας Αλέξανδρος μπορεί να πέθανε από τσίμπημα κουνουπιού

Από τον ιό του Δυτικού Νείλου, συγκεκριμένα. Συγκεκριμένα Αμερικανοί Επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του μεγάλου στρατηλάτη οφείλεται σε εγκεφαλίτιδα απότον ιό του Δυτικού Νείλου άγνωστος μέχρι πρότινος αλλά ευρέως εξαπλωμένος σήμερα παγκοσμίως.

6. Μικροκαμωμένα αλλά πετούν πολύ αργά!

Ένα μέσο κουνούπι ζυγίζει 2 έως 2,5 χιλιοστόγραμμα, κάτι που θα τα βοηθούσε να πετάνε γρήγορα. Όμως τα κουνούπια πετούν σε ταχύτητες μεταξύ 1 και 1,5 μίλι ανά ώρα, και είναι από τα πιο αργά έντομα.

7. Τα κουνούπια είναι τα πιο θανατηφόρα είδη στον κόσμο

Από τα κουνούπια προκαλούνται οι περισσότεροι θάνατοι στον κόσμο εξαιτίας της μετάδοσης πολλών ασθενειών: ελονοσία, δάγκειο πυρετό, κίτρινο πυρετό και εγκεφαλίτιδα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ελονοσία, για παράδειγμα, μπορεί να μολύνει πάνω από 100 εκ. άτομα, ενώ σκοτώνει ένα παιδί κάθε 45 δευτερόλεπτα στην Αφρική!

Και θυμηθείτε,

κάθε φορά που σας τσιμπούν,

κατουράνε στο σημείο που δάγκωσαν.

Γι’ αυτό πρήζεστε…

Πηγή: perierga.gr

Μπουάτ σουρεάλ
X