Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Η απάντηση ξαφνιάζει...

boite, mpouat, bouat, μπουάτ, soureal, surreal, σουρεάλ, thessaloniki, σαλονικη, saloniki, Θεσσαλονίκη, βοιτεσθρρεαλ, ραδιοφωνικοι σταθμοι, radio, ράδιο, ραδιόφωνο, web radio, internet radio, ιντερνετ ραδιοφωνο, περιέργα νεα, ενημέρωση, πικάντικα νεα, αστεία νεα, σουρεάλ, νέα, υπαρξιακά ζητήματα, όμορφη μουσική
Oct 26 2013

Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Η απάντηση ξαφνιάζει…

Η κατάταξη των κρατών γίνεται με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αυξημένο προσδόκιμο επιβίωσης και απουσία διαφθοράς από τον κυβερνητικό μηχανισμό, κράτος πρόνοιας, και ατομικών ελευθεριών.

Κάθε χρόνο γίνονται ειδικές μετρήσεις – με διάφορους δείκτες – για να βρουν οι ειδικοί ποια είναι η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η κατάταξη των κρατών γίνεται με βάση έξι παράγοντες που κρίνουν την συνολική ποιότητα ζωής: μεγάλο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αυξημένο προσδόκιμο επιβίωσης και απουσία διαφθοράς από τον κυβερνητικό μηχανισμό, κράτος πρόνοιας, ελευθερία να αποφασίζει κανείς για την ίδια του την ζωή και παράδοση γενναιοδωρίας προς τους αδύναμους και απόρους.
Ωραία. Και αν τα βάλει κανείς όλα αυτά μαζί, ποια χώρα προηγείται στο σκορ;
Η Δανία φαίνεται ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να βγει νικήτρια. Βέβαια δεν είναι η μόνη που έχει αυτά τα κριτήρια.

Και άλλες χώρες, ιδίως στην Σκανδιναβία, τα διαθέτουν αλλά καμιά δεν την ξεπερνά στις παροχές. Αν πάρουμε ως παράδειγμα την υποστήριξη που δίνει το κράτος προς τους γονείς, θα διαπιστώσει κανείς ότι η γονεϊκή άδεια μητρότητας είναι μεγαλύτερη και ότι η περίθαλψη των παιδιών είναι εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλού κόστους.
Όλες οι ομάδες του πληθυσμού έχουν πρόσβαση τις υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας και υπάρχει πραγματική ισότητα ευκαιριών για τα δύο φύλα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι προτεραιότητα για όλους ενώ οι πόλεις είναι φιλικές στους πεζούς και τους ποδηλάτες.
Με όλα αυτά τι σου λείπει για να είσαι ευτυχισμένος; (Ήλιος, θάλασσα και Μύκονος θα λέγαμε εμείς που δεν διαθέτουμε όλα τα άνωθεν…)

Μπουάτ σουρεάλ
X