Τι πρέπει να τρώμε τον χειμώνα;

boite, mpouat, bouat, μπουάτ, soureal, surreal, σουρεάλ, thessaloniki, σαλονικη, saloniki, Θεσσαλονίκη, βοιτεσθρρεαλ, ραδιοφωνικοι σταθμοι, radio, ράδιο, ραδιόφωνο, web radio, internet radio, ιντερνετ ραδιοφωνο, περιέργα νεα, ενημέρωση, πικάντικα νεα, αστεία νεα, σουρεάλ, νέα, υπαρξιακά ζητήματα, όμορφη μουσική
Oct 22 2013

Τι πρέπει να τρώμε τον χειμώνα;

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι για να αντιμετωπίσουμε το κρύο του χειμώνα και τις εκατοντάδες ιώσεις που καραδοκούν είναι να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας με πολυβιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

Ενσωματώστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις πιο κάτω τροφές –δυναμίτες και καταπολεμήστε τις δυσάρεστες ιώσεις.
Προβιοτικά: Εδώ, εντάσσονται κυρίως το γάλα και τα παράγωγά του. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μας τραπέζι, καθώς εμπεριέχουν προβιοτικά, που εφοδιάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό με «καλά» βακτηρίδια που καταπολεμούν ασθένειες και ιώσεις. Βούτυρο με το πρωϊνό σας, γάλα με δημητριακά, τυρί με το γεύμα σας ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά στην καθημερινή σας διατροφή είναι απόλυτα σοφές, χειμερινές επιλογές.
Λιπαρά Ω-3: Τα διάσημα πλέον «καλά» λιπαρά Ω-3 και Ω-6 που βρίσκουμε σε ψάρια (π.χ. σολομό, πέστροφα, σαρδέλες κ.α.) καθώς και σε ξηρούς καρπούς (π.χ. φιστίκια) ή σησαμέλαιο, ωφελούν ιδιαίτερα τον οργανισμό μας και κρατούν την «ατμομηχανή» μας σε εγρήγορση. Βάλτε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας τα ψάρια, τουλάχιστον 1-2 φορές και επιλέξτε να πάρετε μαζί σας στο γραφείο ως σνακ μια χούφτα ξηρούς καρπούς.
Βιταμίνες: Αντί να τρέχετε στα φαρμακεία και να προμηθεύεστε πολυβιταμίνες με αμφίβολα αποτελέσματα, προτιμήστε το «φαρμακείο» της φύσης. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες Α, C, Ε, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύουν τον οργανισμό από τις ιώσεις του χειμώνα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό του σύστημα. Έτσι, τα όσπρια, το σκόρδο, το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα μήλα, ο μαϊντανός και το πράσο, σας υπόσχονται όχι μόνο ουσιαστικές γευστικές περιπλανήσεις αλλά και προστασία ενάντια τις χειμερινές-και ύπουλες- ιώσεις.
Κρέας: Μπορεί αρκετές έρευνες να επιμένουν, πως η μείωση της κατανάλωσης κρέατος, ωφελεί την υγεία, όμως ιδιαίτερα τον χειμώνα, το κρέας είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της καλής μας υγείας. Ισχυρή πηγή ψευδάργυρου, τόσο το κρέας όσο και τα όσπρια, θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στις χειμερινές ιώσεις. Πλούσιες «πηγές» ψευδαργύρου-πέρα από το κρέας είναι επίσης και τα πουλερικά, το χοιρινό και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Εντάξτε τα στην εβδομαδιαία διατροφή σας και αποχαιρετήστε τα φταρνίσματα και τον υψηλό πυρετό.
Μπουάτ σουρεάλ

– See more at: http://www.mustonline.gr/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=1932#sthash.7FWxkJ1c.dpuf

X