Τα Village Cinemas πάνε Λιμάνι!

boite, mpouat, bouat, μπουάτ, soureal, surreal, σουρεάλ, thessaloniki, σαλονικη, saloniki, Θεσσαλονίκη, βοιτεσθρρεαλ, ραδιοφωνικοι σταθμοι, radio, ράδιο, ραδιόφωνο, web radio, internet radio, ιντερνετ ραδιοφωνο, περιέργα νεα, ενημέρωση, πικάντικα νεα, αστεία νεα, σουρεάλ, νέα, υπαρξιακά ζητήματα, όμορφη μουσική
Dec 19 2013

Τα Village Cinemas πάνε Λιμάνι!

Τα Village Cinemas εγκαινίασαν την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου το βράδυ τη λειτουργία τους στις Αποθήκες 1 και Δ του Λιμανιού, ανοίγοντας τις αίθουσες στο κινηματογραφόφιλο κοινό όλο το χρόνο.
Τα Village Cinemas πάνε Λιμάνι! (Photos)

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Διευθυντής του Ολύμπιον και του γραφείου Βορείου Ελλάδος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου κ. Νότης Φόρσος, περιηγήθηκε στους χώρους και απόλαυσε την προβολή της ταινίας Χόμπιτ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την παρουσίαση της οποίας έκανε η δημοσιογράφος του ραδιοφώνου του ALPHA Ελένη Τσολάκη, ήταν πολύ θετική η υποδοχή μιας τέτοιας επένδυσης σε ένα αγαπημένο χώρο της πόλης.

Οι τέσσερις αίθουσες στις Αποθήκες 1 και Δ στο Λιμάνι είναι έτοιμες να υποδεχθούν το κοινό που θεωρεί τον κινηματογράφο μέρος της διασκέδασής του, και θέλει να απολαμβάνει ένα έργο στο σινεμά σαν μέρος της βόλτας του στην παραλία.
Η καρδιά της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής θα χτυπάει πλέον όλο το χρόνο στους χώρους όπου φιλοξενείται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την υποδομή που υπάρχει και μέχρι σήμερα έμενε ανεκμετάλλευτη το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι η παρουσία του Ομίλου DEMCO στη Θεσσαλονίκη είναι μια ακόμα ενέργεια στην προσπάθεια για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την μείωση της ανεργίας στην περιφέρεια, και ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι εφικτό για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή.
Ο προϊστάμενος των γραφείων Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και διευθυντής του κινηματογράφου Ολύμπιον κύριος Νότης Φόρσος, δήλωσε ότι η συνεργασία με τους ανθρώπους της Village είναι άριστη, και ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι οι εργασίες αναβάθμισης των αιθουσών ολοκληρώθηκαν τόσο γρήγορα. Συμπλήρωσε ότι πλέον το κέντρο της πόλης καλύπτει όλα τα είδη κινηματογράφου, από πιο σινεφίλ στο Ολύμπιον μέχρι πιο εμπορικά στο Λιμάνι, και ότι είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το Φεστιβάλ δεν θα χρειάζεται να επωμίζεται το κόστος του καθαρισμού και ανακαίνισης των χώρων του δύο φορές το χρόνο όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Ο κύριος Δημήτρης Φουρλεμάδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου DEMCO, μίλησε στη Συνέντευξη Τύπου μεταφέροντας και χαιρετισμό του προέδρου του Ομίλου DEMCO Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος τελευταία στιγμή δεν κατέστη δυνατόν να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Στην εισαγωγή του ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς που συνεργάστηκαν για την ταχύτατη υλοποίηση του έργου, και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μας χαρά που η πρώτη μας επένδυση αυτή την περίοδο γίνεται στη Θεσσαλονίκη, και ειδικά στο χώρο όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Μετά τη συνολική αναβάθμιση του χώρου από τον Ο.Λ.Θ. και το Δήμο, είμαστε περήφανοι που με τη σειρά μας συμβάλλουμε στο να ζωντανέψει το Λιμάνι όλο το χρόνο. Καλωσορίζουμε όλη την οικογένεια και σας προσκαλούμε να απολαύσετε τις καλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές στις υπέροχες αυτές αίθουσες στην καρδιά της πόλης. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και νέες επενδύσεις που θα φέρουν σύντομα περαιτέρω ανάπτυξη. Ο Όμιλος DEMCO, σε συνεργασία με τον Όμιλο Carrefour – Μαρινόπουλος, έχουν ήδη συμφωνήσει ότι θα προχωρήσουν σε συνεργασία στο εμπορικό κέντροCityGate στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας τις νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή σε 70 και το ύψος της οικονομικής επένδυσης σε 600.000€ την επόμενη τριετία».
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ακόμα σημαντικές προσωπικότητες της πόλης και λάτρεις του κινηματογράφου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κύριο Γιάννη Μπουτάρη, μεταξύ των οποίων ο κύριος και η κυρία Σωτήρη Καραμπέρη (διευθυντής των Village στο Λιμάνι), ο κύριος και η κυρία Ρήγα Τζελέπογλου, η κυρία Ελίνα Μπακατσέλου, ο κύριος Νίκος Γουλιάς, η κυρία Αργυρώ Μεσημέρη (διευθύντρια του Μουσείου Κινηματογράφου), η κυρία Σούζυ Καζαντζίδου (διευθύντρια του AlphaTV Βορείου Ελλάδος), ο κύριος Σπύρος Χαριτάτος (διευθυντής του APHA 965), ο δημοσιογράφος κύριος Γιώργος Τουλάς (εκδότης της Παράλλαξης), ο δημοσιογράφος κύριος Κωστής Ζαφειράκης, και πλήθος άλλων.
Η έναρξη της κινηματογραφικής σεζόν στο Λιμάνι θα γίνει με την υπερπαραγωγή “Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή“ του Πήτερ Τζάκσον και την ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία“, ενώ θα συνεχιστεί με ελληνικές και ξένες παραγωγές όπως “Πέμπτη & 12“ του Θανάση Τσαλταμπάση, “Mandela“, “August: Osage County“, “American Hustle“ και άλλες. Η ακριβής ημερομηνία ανοίγματος αναμένεται εντός των επομένων ημερών.
Οι αίθουσες θα παραχωρούνται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ για την απρόσκοπτη διεξαγωγή τους κάθε χρόνο. Η ανακαίνιση του χώρου έχει ολοκληρωθεί, με την εγκατάσταση νέων οθονών προβολής, την προσθήκη 2 ψηφιακών μηχανών με δυνατότητα προβολής ταινιών 3D και την αναβάθμιση του συστήματος ήχου σεDolbyDigitalSurround. Παράλληλα έχουν γίνει εργασίες επισκευής και συντήρησης στα κλιματιστικά και στην υποδομή εστίασης.
Η Village ανέλαβε τη διαχείριση και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων στις Αποθήκες 1 και Δ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης για τρία χρόνια μετά από ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό . Όραμά της είναι να συνεισφέρει στη συνολική αναβάθμιση του χώρου και στην παροχή επιλογών διασκέδασης στο κοινό ώστε να αξιοποιηθεί η περιοχή που αποτελεί αγαπημένο μέρος επίσκεψης στην πόλη. Η επένδυση, παρ’ όλο που γίνεται σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, συμπληρώνει την παρουσία της Villageστη Θεσσαλονίκη.
Τα Village Cinemas, μια 100% ελληνική εταιρεία και η μεγαλύτερη εταιρεία κινηματογράφων στην Ελλάδα, διαθέτει 70 κινηματογραφικές αίθουσες σε τρεις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο). Η εταιρεία έχει στόχο να παρέχει μια συνολική εμπειρία διασκέδασης για την ελληνική οικογένεια με κύριο άξονα τον κινηματογράφο. Οι αίθουσές της διαθέτουν τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες παρακολούθησης.
Η Village, εκτός από κινηματογραφικές αίθουσες, παράγει και διανέμει ταινίες σε όλες τις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Στηρίζει ενεργά τον ελληνικό κινηματογράφο, με παραγωγές υψηλών προδιαγραφών όπως ALTER EGO, Πολίτικη Κουζίνα, Νήσος 1 και 2, Το Τανγκό των Χριστουγέννων. Τελευταία ελληνική παραγωγή της Village ήταν το ΑΝ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που κατέχει ρεκόρ εισιτηρίων ελληνικής ταινίας της τελευταίας δεκαετίας.

πηγή: thessout.gr

Μπουάτ σουρεάλ
X