Προσοχή - Έτσι μπορούν να σας κατασκοπεύσουν μέσω της webcam σας

boite, mpouat, bouat, μπουάτ, soureal, surreal, σουρεάλ, thessaloniki, σαλονικη, saloniki, Θεσσαλονίκη, βοιτεσθρρεαλ, ραδιοφωνικοι σταθμοι, radio, ράδιο, ραδιόφωνο, web radio, internet radio, ιντερνετ ραδιοφωνο, περιέργα νεα, ενημέρωση, πικάντικα νεα, αστεία νεα, σουρεάλ, νέα, υπαρξιακά ζητήματα, όμορφη μουσική
Dec 19 2013

Προσοχή – Έτσι μπορούν να σας κατασκοπεύσουν μέσω της webcam σας

Πιστέψτε το ή όχι, κάποιος χάκερ μπορεί να σας κατασκοπεύει μέσω της κάμερας του MacBook σας αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Ναι, δεν πρόκειται για υπερβολή!

Προσοχή - Έτσι μπορούν να σας κατασκοπεύσουν μέσω της webcam σας (Video)

Το σύστημα ασφαλείας της κάμερας iSight μπορεί να παρακαμφθεί και να χρησιμοποιηθεί εις βάρος σας, επισημαίνουν ερευνητές του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το θέμα απασχόλησε μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες και ιστότοπους, όπως η Washington Post και το Business Insider.

Όταν βρίσκεται σε λειτουργία, το πράσινο φωτάκι της κάμερας iSight είναι αναμμένο, γνωστοποιώντας έτσι στο χρήστη ότι η κάμερα είναι «ανοικτή» και ότι άλλοι χρήστες μπορούν να σας δουν.

Ωστόσο, χάκερς και ερευνητές ανακάλυψαν ότι με τη βοήθεια ενός λογισμικού γνωστού ως Remote Administration Tool (Εργαλείο Απομακρυσμένης Διαχείρισης), μπορεί κανείς να παρακάμψει αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας της κάμεράς σας και να αποκτήσει τον έλεγχό του MacBook σας από οπουδήποτε στο διαδίκτυο, θέτοντας σε λειτουργία την κάμερα iSight χωρίς να είναι αναμμένο το πράσινο φωτάκι.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του επαναπρογραμματισμού του μικροτσίπ ελέγχου εντός της κάμερας (micro-controller), ώστε να τίθεται σε λειτουργία ανεξάρτητα από το «λεντάκι»…

Περισσότερο ευάλωτα σε τέτοιες παρεμβάσεις είναι τα προηγούμενα μοντέλα της Apple, όπως τα Intel-based iMac, MacBook και MacBook Pro της περιόδου 2008-2009. χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι τέτοιες «επιθέσεις» δεν μπορούν να γίνουν και σε νεότερα συστήματα.

Και μένει το ερώτημα: πώς μπορεί να προστατευτεί κανείς;

Απάντηση δια στόματος Τσάρλι Μίλερ, ειδικού σε ζητήματα ασφαλείας στο Twitter: απλά καλύψτε το φακό της κάμερας με ένα κομμάτι πλαστικής ταινίας.

Μην γελάτε καθόλου…
πηγή: thessout.gr

Μπουάτ σουρεάλ
X