7 θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου!

Oct 17 2013

7 θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου!

Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Οι μελέτες καταδεικνύουν ότι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση κατάφερα να τη μειώσουν σημαντικά όταν το γέλιο τους έγινε καθημερινή συνήθεια. Παράλληλα, μειώνεται και ο κίνδυνος εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών.
 Εχει αντιαγχωτική δράση
Συμβάλη σημαντικά στη μείωση της παραγωγής των ορμονών του στρες και συνεπώς μας ηρεμεί και μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
 Παυσίπονο και αναλγητική δράση
Νέα μελέτη διαπιστώνει πως ασθενείς με χρόνιους πόνους εμφάνισαν μείωση 55% της αντίληψης του πόνου μέσα από θεραπείες γέλιου. Φυσικά δεν μπορεί να ξεπεράσει τη δράση των φαρμάκων, ωστόσο, παραμένει ένας χρήσιμος τρόπος για τη βελτίωση χρόνιου άλγους και, βέβαια, δεν έχει καμία παρενέργεια.
 Το γέλιο αδυνατίζει
Οταν γελάμα αυξάνονται οι ρυθμοί της αναπνοής και των χτύπων της καρδιά, ενώ οι μυς πάλλονται, κάτι που οδηγεί σε άυξηση του μεταβολικού ρυθμού και άρα καύση θερμίδων. Υπολογίζεται, μάλιστα, πως δέκα έως δεκαπέντε λεπτά γέλιου μπορούν να κάψουν 50 θερμίδες.
 Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα
Μια πρόσφατη μελέτη κατέδειξε ότι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους μετά από την παρακολούθηση μιας κωμωδίας.
 Προσφέρει έναν πολύ ποιοτικό ύπνο
Ο σωστός ύπνος αποτελεί βασική προϋπόθεση της καλής υγείας οπότε μια καλή δόση γέλιου μπορεί να προσφέρει χαλάρωση, να μειώσει τα επίπεδα πόνου και άγχους (κατά τα παραπάνω) και να σας κάνει να κοιμηθείτε σαν πουλάκια.
 Βελτιώνει την αιματική ροή
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ διαπίστωσε, ότι οι άνθρωποι που παρακολούθησαν κωμωδίες, ως μέρος της έρευνας, έτειναν να έχουν καλύτερη ροή του αίματος, από τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν δράματα. Με απλά, λόγια το γέλιο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της υγείας των οργάνων σας, φέρνοντας τους το οξυγονωμένο αίμα που χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά.
Μπουάτ σουρεάλ
X